Şehir Rehberi#21 Eskişehir'de bir öğrenci olarak İstanbul takımı tutmak



Dünkü Yenilsen de Yensen de programından sonra gelen taşlardan sonra günah çıkarmak farz oldu.

Tutmayıverin kardeşim. Çok sevdiğiniz takımınızı Eskişehir'de tutmayın. Memleket gerçeklerini göz önünde bulundurun. Ben Ankaragücü ile yaşanan tatsız olaylardan sonra Ankara'da EsEs forması ile gezmeyecek kadar izan ve havsala sahibiysem siz de Eskişehir'de giymeyin. Anamızın karnından formayla, atkıyla doğmuyoruz ya, Porsuk civarında Kızılcıklı'nın orada gezmeyin formayla. Ölür müsünüz? Memlekette her türlü özgürlüğün tadını çıkardınız da Eskişehir'de formayla gezmek özgürlüğü mü kaldı bir tek? Memleket çapında futbolun ve tribün kültürünün o kadar gelişmediği gerçeğini Eskişehir üzerine yıkmayın. Yıktırmazlar. Sanal ortamlarda, sözlüklerde, forumlarda "Yok abi yeaa, formayla Eskişehir'in altını üstüne getirdim." diye tafra yapın. Sonra Photoshop diye bir güzellik var. Porsuk veya Kızılcıklı civarında çekilmiş bir fotoğrafınıza Photoshop'ta kendi takımınızın formasını ekleyip forward mail zincirine ekleyin. Gelecek olumlu tepkilere siz bile şaşıracaksınız. Bununla birlikte bünyeye bir rahatlama geldiğini hissedeceksiniz.

Eğer Galatasaray taraftarıysanız ilk yarıda Mecidiyeköy'de yaşananları gözönünde bulundurun, Eskişehirspor'un takım otobüsü taşlayan taraftarlarınızın Galatasaraylılığını ve taraftarlığını sorgulayın, aynı zihniyetin sahiplerinin her yerde ve her tribünde az ya da çok olduğu gerçeğini kabullenin, hazmedin ondan sonra gelin konuşalım. Paranız çoksa evinize Ligtv alın, evde forma giydiğinizi ispiyonlayacak komşularınız yoksa keyfini uzun süre çıkartabilirsiniz. Zaten öğrenciyseniz 4 sene(+/-2 sene opsiyonlu) sayılı gündür tez geçer. Takımınız Eskişehir'e deplasmana mı geldi? Formayı deplasman tribününe attıktan sonra giyer hakemin düdüğüyle birlikte çıkartırsınız. Tribünde karşı tribüne orta parmak ve Umut Sarıkaya'nın Çeliktepe Cengizhan Lisesi karikatürü misali boğaz kesme hareketi serbest. Şu linkteki arkadaşların örneğini takip edin. Zaten 50 lirayı karşınızdaki garibanlar da şehir sevgisi altında bayıla bayıla veriyor.

Velhasılı kelam Eskişehir'de Eskişehirspor'dan başka takım tutmayın. Kayseri'de tribüne o formayla girebilirsiniz, Kordonboyu'nda fink atabilirsiniz. Ama kendi can güvenliğiniz için Eskişehir'de Eskişehirspor'dan başka takıma hoş gözle bakılmadığı gerçeğini zor da olsa kabullenin. Diplomayı kaptığınız gibi topuklarınızı vurdura vurdura memleketinize gidin. Kupalara layıksın sen..... diye başlayan tezahüratların özgürlüğünü çıkarın Eskişehir'i ve Eskişehirspor taraftarlarını-sanki herkes iyiymiş de bir onlar kötüymüş- gibi kötüleyin. Askerlik veya memuriyetinizin o şehre çıkmamaası için dua edin


ÇÜNKÜ ORASI ESKİŞEHİR

Yorumlar

Can dedi ki…
Abi kabullenmek iyi birşey mi? Böyle ise böyle yapın görüşüne pek katılmıyorum. İyi kötü sohbetimiz var biliyorsun beni. Ben oturduğun şehrin takımını desteklemelisin diyorum herkese. Kendimde yaptım elimde geldiğince; 12-13 yaşından itibaren bir hafta Gençler, bir hafta Ankaragücü tribününde oldum. Kombinesi pahalı olmasa Eskişehir'de de olacağım ama, yettiğince gidiyoruz işte. Formamız, atkımız, şapkamız store'dan.

Ama seçimlere gösterilen tepkiye karşıyım. Muhabbetin Eskişehir üzerinden çıkması denk gelmesinden ibaret bana göre. Bursa'da da gezemezsin forma ile. Takımının tribününü şaşırır terse gidersen 19 Mayıs'da, şansın varsa hastanede uyanırsın. Bu davranışı kabullenmenin doğru olduğunu düşünmüyorum. Aynı şekilde oturduğun yerin takımının desteklenmemesini de kabul etmiyorum. Seçim kişilerin. Özgür seçimler. Saygı duyulmalı buna.

Eskişehir maçlarına gitmek, takımı desteklemek benim Galatasaraylılığımdan birşey götürmez. Herkes böyle bakmalı. Bir adamın herhangi bir takım forması ile de Eskişehir'de gezmesi de Eskişehir'e birşey kaybettirmez. Vandallığın her türlüsü kötü. Otobüsü taşlayan, formalı adamı damdan atan adamla aynı. Renkleri farklı sadece. Oradan yola çıkıp sonuca varmak doğruyu getirmez bana göre.
ziggytheking dedi ki…
Bir Gaziantep, bir Sivas, bir Kayseri; Eskişehir ve Bursa kadar takımına --hadi bizim kötü yönlerimizi ve vandallığı geçtim-- iyi yönde ve aşkla sahip çıkarsa Süper Lig'in marka değeri işte o zaman artacaktır ve kabul edelim bu bazılarının işine gelmeyecektir. Eskişehir'de veya Bursa'da o güzelim Kayseri stadı gibi bir stad olacak ve maç 1 lira olacak. Yemin ediyorum şehir yıkılır, gecesinden stadyum önünde çok büyük arbede çıkar.

Anadolu takımlarının güçlenmesi ve şehir takımlarına şehir halkı tarafından gerçek anlamda sahip çıkılması İstanbul ve medya tarafından istenmeyen bir şeydir. Statüko devam edecekken ve gerek yayın gelirleri gerekse medyadaki yer alma oranı böyle devam edecekken ne gerek var Sivas'ın/Kayseri'nin/Bursa'nın zirve yürüyüşüne değil mi? Bursa şampiyonluğa koşarsa o kadar Digiturk satılmaz değil mi? Sivas'ın haberlerini kim okur gazetede? Üç İstanbul takımının taraftarları o takım lige havlu atarsa ya bırakırlarsa herşeyi?

Geçen seneki Sivas'ın zirve yürüyüşü kalıpları çok değiştirdi ve bazılarında çok ciddi travmalara sebebiyet verdi. Hala Sivas'ın arkasından atıp tutmaları başka türlü açıklanamaz.

Gerçek anlamda yerellik hareketinin savsaklamasının ve bu kadar kötülenmesinin arkasında düzenin değişeceği gerçeği var.

Ligin marka değeri Erman Toroğlu'nun Ligtv'den kovulmasıyla artmaz Can. Onu da hepimiz çok iyi biliyoruz değil mi?
Gençay Ergez dedi ki…
Yorumunda ki görüşlerini alır altına imzamı da çok rahat atarım. Şehir bilinci gelişirse marka değerimiz artar. Klişe denecek belki ama ingiltere Premier Ligi'nin marka değer bu yüzden yüksektir. FA CUP'ta 4. lig takımının premier lig takımına karşı tıklım tıklım tribünde oynayıp tarih yazması sık karşılaşılabilen bir durumdur. Tribünün verdiği gaz ve haz çok şey değiştiriyor.

Ankara metropol her yerden göç var maalesef bu şehir bilinci bir türlü aşılanamıyor. Es-Es'in Bursa'nın sahip çıkışını destekliyorum sonuna kadar. Tutulmasın orada başka takımlar. Fenerbahçe'nin mağlup edildiği gece çok rahat Gençlerbirliği atkısı açsamda saygımdan ötürü formayla gezmedim.
ziggytheking dedi ki…
Zaten atkın da siyah-kırmızı olduğu için anlayıp kimse birşey demez Gençay merak etme :) Geçen sezon Ankara'da edilen küfürlerden sonra çok büyük özeleştiriler vardı forumlarda. Herkes Gençlerbirliği'nin ne olduğunu çok iyi biliyor Eskişehir'de. Umarım fırsat olur da Eskişehir'deki maçta görüşürüz.
Gençay Ergez dedi ki…
eskişehir'de ki maça geleceğim o zamana yakın yine haberleşiriz buluşuruz inşallah :)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Seeen olmasan CinCon!

IR714

Şehir Eskişehir'dir!