Ankara-Van kilosu ne kadar kurban?




Geçtiğimiz günlerde Philadelphia'da ortaya çıkan yanda resmini gördüğümüz hayali havayolu Derrie-Air'in sloganı oldukça iddialı sayılabilecek türden. "Pack Less, Weigh Less, Pay Less"




Bu "pack" ve "pay" ikilisindeki daha az bagaj ve daha ucuz bilet sıklıkla karşımıza çıkan türden iddialar. "Fly High, Pay Low" sloganıyla ülkemize de uçan Germanwings yolcularına ucuz bileti değil belirli bir irtifanın üzerinde uçmanın keyfini de vaad ediyor! Şaka bir yana taşıma hakkı, rezervasyon tarihi ve bilet fiyatı çok bilinmeyenli ama uçmak isteyen günümüz ademoğlu'nun cüzdanlarını yakan denklemlere rastegelmek mümkün.




Fakat az önce bahsettiğim havayolu Derrie-Air geçtiğimiz günlerde gazetelere verdiği ilanlarda oldukça iddialı bir strateijiyi belirlemiş durumda. Zira bu havayolu, Amerikan toplumunun iki yarası "çevrecilik" ve "obezite" üzerine kurmuş pazarlama stratejisini. Şöyle ki karbon emisyonu sorununa en çok katkısı olan havayolu taşımacılığında çığır açacak bir strateji belirlemişler. Artık yolculardan ağırlıkları ve dolayısıyla kilo başına fiyatlandırmaya gidecek olmalarını belirtmeleri petrol dolayısıyla artan maliyetler yüzünden darboğazdaki havayolları tarafından benimseneceğe benzer.


Bunun ne kadar gerçekleşmesi zor bir ihtimal olduğunu hepimiz düşünsek de bu günlüğü okuması muhtemel Ali Sabancı veya herhangi bir Pegasus yetkilisinin de bu dahiyane fikri ülkemizde olması kuvvetle muhtemel. Sonrası için check-in tabir ettiğimiz işlemlerde yolcularla aşağıdaki örneklere benzer ikili konuşmalar geçmesi çok da uzak değil:


Memur: Standart ağırlıktan 2 kg. fazlasınız, Ödeme yapmanız gerekiyor.

Bayan Yolcu: Nasıl olur? Evde tartıldım 70 kg. geldim. Sizin tartınız bozuk!

Erkek Yolcu(eşi oluyo kendisi) Dedim sana kahvaltıyı tadında bırak diye!


Yolcu: He şimdi Ankara'dan Van'a kilosu ne kadar he kurban?






Yorumlar

sinem dedi ki…
aşırı zayıfım fakat valizlerim ağırlığımın en az iki katı olur her zaman :) yine işe yaramaz yani :)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Seeen olmasan CinCon!

IR714

Şehir Eskişehir'dir!