biliyoruz ki bu ülkede güvercinler...........




İnanın insanın içi acıyor şu resmi görünce. güvercinlerin beyazı kana bulandı ya etraf leş kargalarına kaldı hepten. demin sözlükte denilmiş, birileri çıplak resimlerini çekse bu çocuğun o bile gidecek artık harbiden. her şeyi ama her şeyi geçtim, rakel dink'in acısının ne denli büyük olduğunu tahayyül edebilecek zat var mı ki aralarında? ama yok ben yine seçici unutkan davranmak istiyorum ve bu olayı böylesi hatırlarla değil hrant dink'in şu satırlatıyla hatırlayacağım her daim.
''Muhtemelen 2007 benim açımdan daha da zor bir yıl olacak. Yargılanmalar sürecek, yeniler başlayacak. Kim bilir daha ne gibi haksızlıklarla karşı karşıya kalacağım? Ama tüm bunlar olurken şu gerçeği de tek güvencem sayacağım. Evet, kendimi bir güvercinin ruh tedirginliği içinde görebilirim, ama biliyorum ki bu ülkede insanlar güvercinlere dokunmaz. Güvercinler kentin ta içlerinde, insan kalabalıklarında dahi yaşamlarını sürdürürler. Evet, biraz ürkekçe ama bir o kadar da özgürce"

Yorumlar

sinem dedi ki…
bakışlara bak ya. insanı ürpertiyor çok fena. yazık gerçekten, bu da bizim gibi bir genç, bizim gibi -çoğunluğa nazaran- mutlu bir yaşam sürebilecekken güzel bir insanı öldürebiliyor, "bir ermeniyi öldürdüm" diye haykırabiliyor, ve kendiyle gurur duyabiliyor, bununla mutlu oluyor -bakışlarından anladığım kadarıyla- çığlık atarak kaçmak istiyorum bazen yalnız ve çirkin ülkeden.
MOBIUS dedi ki…
Hep diyoruz ya sorun eğitimsizlik diye, yoo bilakis sorun eğitimin ta kendisi!
Fotoğftaki insana benzemeyen mahlukata sorsak Hrant Dink'in bir cümlesini dahi okudun mu diye, öldürdüğün senin bir "insan" ama sen insanlıktan nasibini alabildin mi hiç diye. Havada kalır sorular.

Şövanizmden ve militarizmden koşar adım kaçıyor insanlar, yolda "dinci"lere takılıyor ayaklar.

Yok yok Diyojen gibi gündüz vakti elimde fenerle dolaşacağım. Soranlara da "adam arıyorum adaammm!" diye haykıracağım...

Bu blogdaki popüler yayınlar

Seeen olmasan CinCon!

IR714

Şehir Eskişehir'dir!