Sözün bittiği yer



Beklenen ve Cidde’den hacı taşıdığı için geciktiği söylenen uçağın alana inmesi bir sevinç kıvılcımı ateşlese de, uçağa girmeden hemen önce ve sonrası yaşanan karmaşa yüzünden kısa zamanda söndü.

İsveçli personelin, o bendini aşma moduna girmiş yolcuyu, oturdukları koltuk numaralarına göre “A” ve “B” diye gruplara ayırarak içeri almak konusundaki cansiperane çabaları durumu karmaşıklaştırdı.


Yazının tamamı Ferai Tınç'ın köşesinde okunabilir.

Benim lafı getirmek istediğim nokta ise azıcık mürekkep yutmuş ve bir gazetede köşe işgal eden birisinin bile uçağa yolcu alımını(boarding) hızlandıracak ve gecikmeyi daha da körüklememek için yapılan A ve B gruplarını anlayamamış olması ve buna karışıklık demesi. Bu karışıklık değil düzendir ve körük sisteminin kullanıldığı bütün uçuşlarda kullanılması zaman kaybını önlemek adına önemlidir. Sadece otobüsten uçağa evrilişini tamamlayamamış TÜRK yolcularda görülen bu gruplandırma sistemini "olayları karmaşıklaştırma" olarak gören o zihniyet gazete köşelerini işgal eden kadılara da sirayet ettiyse biz yer çalışanları için söz bitmiştir. Birisi kasedi başa sarsın, Nokta.!

İsveçli yer hizmetleri personeline de en derin sevgi saygılarımı gönderiyorum. Böyle böyle evrilecek bu yolcular. Alışacaklar el bagajının elde taşınıp ayakla sürüklenmeyeceğine, acil cıkış koltuklarının bebekli aileler rahat etsin diye geniş olarak tasarlanmadığına. Otobüs ve trenden uçağa çok hızlı bir geçiş yapıyoruz, kusurumuza bakmayın. Ciao!

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Seeen olmasan CinCon!

IR714

Şehir Rehberi#21 Eskişehir'de bir öğrenci olarak İstanbul takımı tutmak