Kayıtlar

Mart, 2009 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Şehir Rehberi#1 Artakalan

Resim
Barış Bıçakçı'nın Baharda Yine Geliriz kitabından sevdiğim bir bölümdü Şehir Rehberi. Ankara'nın bir 5 sene daha Gökçek'e teslim edilmiş olması şehrin kendisine olan bağlılığımızı azaltmayacak elbet. Böyle Ankara'ya dair küçük notları paylaşacağım zihnimde biriktikçe. İlki serinin başlangıcı olmasından dolayı biraz kişisel ve eski bir ilişkiden artakalanları da anımsattığı için ismi Artakalan. Resim ise yağmurlu bir sonbahar günü bulutların ardında batan Güneş ve AKM metro durağı civarı. . ..sonra gözlerim doluyor aniden bir şarkıyı duyuyorum içeride radyodan. sulugöz sakızlar vardı biz çocukken. sanki bi tanesi sürekli ağzımda gibi. güneş bi garip battı ben kaledeyken. güya senle kaleye de çıkacaktık. ben bi keresinde çıktığımda küçük bi kız yanıma gelip ingilizce rehberlik yapmıştı. ben de sana ingilizce rehberlik yapacaktım, 3000 yıllık tarihini anlatacaktım bu koca şehrin, bu tatsız bozkırın. ama olmadı işte. insanoğlu kuş misali diyoruz ya hep öyle işte. uçaklar in

Olmadı İsmayil

Resim
İha'dan alıntı; İsmail ilk kez helikoptere biniyordu ve çok da heyecanlıydı. Bölge müdürünü arayarak şunları söyledi: Ağabey ben hiç helikoptere binmedim, partiden beni davet ettiler helikoptere binmeyi çok istiyorum izin verirseniz ben Muhsin Yazıcıoğlu ile birlikte mitinge gidebilir miyim? İçimde bir umut vardı kurtulacağına dair. Askerliğini komando olarak yaptığını okumuştum. Bu son yaptığın acı haber hiç olmadı İsmayil. Nurlar içinde yat.

Dışkapı Postası#13

Resim
2009 seçiminin ekrandaki galibi Ntv'de Mirgün Cabas dev i-phone ile oynayadursun ben seçime el ayak sürmeden defterimde bekleşen notlarımı yazayım. Dışkapı'da hayat serisinin 13. serisi geliyor! *Karaman Akdeniz Bölgesi'ne dahilmiş. Mirgüncüm İç Anadolu'da ararken bulamadı bizler de bu vesileyle öğrenmiş olduk. *Maganda kelimesinin nereden türediği aklınıza gelmiş miydi hiç? Ben de düşünmemiştim. Ta ki Cuma günü R.T.E'nin karşısına geçip sorular soran Banu Güven 7 Mart'taki köşesinde yazana kadar. Gırgır'dan Nuri Kurtcebe'nin Sivas'ta askerlik yaptığı sırada halkın Miki'ye Mıkı demesinden türemiş bu kelime. * Beyaz Takkeli Bina olarak andığım Kore Şehitleri Anıtı etrafında demlenen Beşiktaşlıları görmüştüm Kayseri'ye giderken. Hayat cidden çok garip! *Büyük şehirlerin geceleri uyuyan büyük istasyonları. İstanbul'da Haydarpaşa ve Sirkeci, Ankara Garı bunlara örnek. *Ankara Garı'nda Büvet yazan bir büfe var hala! * Şu adreste ikamet ed

Esenboğa'dan kareler

Resim
Akşam saat 8'de yatıp da sabah 6.30 gibi güne başlarsanız bilgisayarı açınca da yapacağınız ilk şey "Bu güne bir değişiklikle başlamalıyım" gibisinden saçma bir laf olur. Olan o değişiklik ise her türlü yazının bir yerinde ortaya çıkan Esenboğa fotoğraflarını başka bir günlüğe aktarıp orayı da yeni bir şablon ile süslemek olur. Linki aşağıda. Cümleten hayırlı olsun! esenbogadailyphoto.blogspot.com

Seeen olmasan CinCon!

Resim
Resmi Mert Abi'nin blogundan buldum. Boğazın Kırmızı Şimşekleri'ne ve o tribündeki babama sevgilerle! Erol Evgin'den sarı-kırmızı tayfaya gelsin. Sen olmasan CinCon Ah bu hayat çekilmez!

Akbilimiz kalmamış Galatasaray!

Resim
Finale metrobüsle gideceğiz Galatasaray! Akbilimiz kalmamış Galatasaray! Hayallerimizi süslüyordu hep Bir kupayla bir de sırça saray! :)

Mücayit!

Resim
ziggy : geçen erbakan'ın kızı vardı televizyonda ziggy : aynı ses tonu, aynı erbakan bakışları! ziggy : çocukluğuma döndüm oğlum öküz : lan Refah seçildiği gece öküz : ben ağlamıştım lan öküz : padişahlar gelecek bizi asacak diye :) Biz büyüdük ve kirlendi Dünya!

Bozuk plak!

Resim
Pazar ekranında birşey olmayınca nelerle meşgul oluyoruz! İsmi lazım değil bir RTE çıkmış canım İzmir'de almış eline 1940 yılından kalma bir kimlik, şekerin ekmeğin karneyle verildiğinden dem vuruyor. Sen kazanın kaynadığı o yıllarda memleketi savaştan uzak tutabilmiş, Türk'ün makus talihini I. ve II. İnönü Savaşları'nda tersine çevirmiş İsmet İnönü 'nün tırnağı olamazsın. Van münitlerle, saptırmalarla ülke yöneten zihniyetine yukardaki Elvis plağından sesleneyim: Dont cry RTE, pliz!

Eskişehirspor:1-Emre Toraman:2

Resim
ESKİŞEHİRSPOR : 1 - BURSASPOR: 2 Stat: Atatürk Hakemler: Selçuk Dereli , Goller: Dk. 15 ve Dk. 37 Emre Toraman (Kendi kalesine ), Dk. 62 Vucko (Eskişehirspor) Kalın yazdığım iki isim aşağıdaki resimde göreceğiniz üzere karlı, güneşli bir garip bu güzel günü bize bildiğin zehir ettiler. Emre Toraman'ın forması bağrının ortasından aşağıya doğru rahat bir 20 santimetre yırtılmıştı, oyundan alınırken ağladını görenler olmuş. Bir futbolcunun başına gelecek en kötü şey. Tohuma can veren yüce Allah'ım sen bu garip futbol dilencisine bir daha böyle 3 gol atıp yenildiği ve kısık sesle eve döndüğü acı bir gün yaşatma! Sübhaneke dinimiz amin!

Cityhopper!

Resim
*Sarı Mersedes'te gariban makinistle yarışan Alamancı Bayram, artiz Bayram! Hadi şimdi gel de yarışalım lan! Hızlı Tren'in tozunu yutarsın ancak :) Kalakalırsın öyle Balkız'la başbaşa. (Penguen'deki Bir Barış Atar silsilesindeki Görgüsüz tonunda) Ressmen Hızlı Trene bindim ha, uçuyorum şu an! Başlık KLM'in kısa hatlar için kurmuş olduğu şirketin isminden aparma. Sabah yazmıştım banliyömüz ilan edilen Ankara'ya gidiyorum diye. Dönüş yolu çetrefilli de olsa YHT hakkında yazacak çok şeyim var. *11:35'te Eskişehir'den kalkış. Zamanında! *Tren tanıtım seferi nedeniyle indirimli olmasının da etkisiyle tıklım tıklım. Fiyat 16TL seviyesine geri çıktığında bu doluluk oranlarını yakalayabilirlerse büyük başarı. *Saat 11:47 itibariyle tren 248 km/h hıza ulaşmış durumda. Tepedeki ekranın köşesindeki bu hız insanın üzerinde psikolojik baskı oluşturuyor. Hayır bir uçağın pistten havalanması için 260km/h'nin yeterli olduğu düşünülünce rakibin niye THY olduğu anlaşı

Hızlı tren değil Banliyö!

Resim
Baktık ki Ankara'yı Eskişehir'in banliyösü ilan etmişler üstüne bir de 5TL fiyat biçmişler bize de YHT ile Ankara'ya gidip Ankaragücü-Sivasspor maçını izlemek, biraz gezip gelmek düşer. Geçenlerde bir arkadaşın dediği gibi "Dünya bana güzel!" Not defterinde birikenleri akşama yazabilsem bir de?

Başbakanını seven Çocuk/Eskişehir Version!

Resim
Hızlı trenle cümbür cemaat Eskişehrimize geldin 250 kilometreyi devirdin de geçtin Uçağın, helikopterin şimdi de oldu hızlı trenin İyi güzel de hani nerede senin Kemal abin! Boynuna geçirmişler bir Siyah/Kırmızı atkı Velev o kara sevda sana hiç yakıştı mı! Dedin ki "Eskişehir'i marka yapacağız" "Şehir Eskişehir'dir" dedik, yoksa kulağın duymadı mı?

Şehir Eskişehir'dir!

Resim
Yılmaz Büyükerşen ve ekibi yarınki RTE ziyareti öncesi süper bir çalışma yapmış! Ankara'dan sıkılan RTE ve birtakım ekibi yarın hem de YHT ile Eskişehir'e geleceklermiş! İ. Göççek'i de getirin şehir görsün!

Ayraç#6

Resim
Atatürk tarafından maden mühendisliği okumak üzere Almanya'ya gönderilen, beşi de başarılı birer lise öğrencisi... Türkiye'ye döndüklerinde çeşitli fakültelerin kuruluş kadrosunda yer alacak olan bu gençlerin, II. Dünya Savaşı öncesi Nazi Almanyası'nda yaşadıkları, bir belgesel oluşturacak kadar ilginçtir. Aslında Avcılar hatırası olan bu kitabı bitireli ve başka mecralara akalı çok oldu ama yine de not düşmem gerek. Nazi toplama kampı yolundan okudukları dualarla dönen bu beş gencin hatıraları ve mektuplarıyla 1940lar Almanyasına bir geçiş yapmıştım. Ara vediğim Türkiye'nin Şehirleri serisine devam etmek istiyorum ama teğet geçen bir kriz var!

Lafleur

Resim
Mad Men S02E03'te Jimmy Barrett adlı komedyen olarak gördüğümüz bu arkadaşı Dharma Girişimi içerisinde adaya düşmüş olarak gördük ya daha ben ne diyim! Aşağıdaki konuşma kendisinin Utz için çekmiş olduğu reklam filmi sırasında stüdyoya giren patronun biraz toplu olan karısı için geliyor! Daha sonra Don Draper ne taklalar atmıştı arayı tekrar yapmak için. Here we are in Lakehurst, New Jersey, watching as the great airship Hindenburg attempts to tie off its mooring mast and... Oh, my God! She suddenly burst into flames! God! Look at the size of it! It's horrible! The humanity! Get sitting bull on the phone. We found the last buffalo. Get a wider lens, right? We want to shoot her in cinema fat.