Dışkapı Postası#13

2009 seçiminin ekrandaki galibi Ntv'de Mirgün Cabas dev i-phone ile oynayadursun ben seçime el ayak sürmeden defterimde bekleşen notlarımı yazayım. Dışkapı'da hayat serisinin 13. serisi geliyor!

*Karaman Akdeniz Bölgesi'ne dahilmiş. Mirgüncüm İç Anadolu'da ararken bulamadı bizler de bu vesileyle öğrenmiş olduk.

*Maganda kelimesinin nereden türediği aklınıza gelmiş miydi hiç? Ben de düşünmemiştim. Ta ki Cuma günü R.T.E'nin karşısına geçip sorular soran Banu Güven 7 Mart'taki köşesinde yazana kadar. Gırgır'dan Nuri Kurtcebe'nin Sivas'ta askerlik yaptığı sırada halkın Miki'ye Mıkı demesinden türemiş bu kelime.



*Beyaz Takkeli Bina olarak andığım Kore Şehitleri Anıtı etrafında demlenen Beşiktaşlıları görmüştüm Kayseri'ye giderken. Hayat cidden çok garip!

*Büyük şehirlerin geceleri uyuyan büyük istasyonları. İstanbul'da Haydarpaşa ve Sirkeci, Ankara Garı bunlara örnek.

*Ankara Garı'nda Büvet yazan bir büfe var hala!



*Şu adreste ikamet eden ve Ege Denizi'nde hayatlarını kaybeden göçmenler sorununa bir çözüm bulunması için kurulmuş bir site Kayiki. Ege'nin her iki yakasından bu konuya duyarlı insanlar tarafından kurulmuş ve göçmenlere karşı kayıtsız değiller. Hepimiz aynı gemideyiz diyorlar. O siteyi görünce aklıma bizim Afgan mülteciler gelmişti. Benden daha küçük birinin kartını almak için elimi uzattığımda elimi sıkmasını hiç unutamam. Uçak her zamanki gibi geç kalınca akşam 5'ten sabah 8'e kadar aç kaldıklarını, sonra kaçıp geldikleri ülkelerinin durumlarını düşünürsek eğer söz söylemeye hakkımız yok sanırım. Sezen Aksu'dan hepimiz için geliyor Masum değilizhiç birimiz...

*Yunusemre'yi benimseyememiş olmak ve onun hayatını geçirdiği toprakların bu devirde böylesi duruma düştüğünü görmek. Yolüstündeki Yunusemre istasyonundaki dizelerini taşıyorum şimdi de buraya.

Bir kez gönül yıktın ise
Bu kıldığın namaz değil
Yetmiş iki millet dahi
Elin yüzün yumaz değil


*Birisi siyah, birisi mavi iki Parker kalemim var. Başka kalemle yazmam abi! Takıntı hepimizde diz boyu!

*Ruşen Çakır NTV'yi satın mı almış? Adama utanmasalar maç yorumu bile yaptıracaklar?

*Tipik acil çıkış koltuğu veya uçağın ön tarafı saplantılı yolcular. Bu ön tarafa mevzusunu daha önce KTHY yolcular üzerinden işlemiştik. Bu sefer de kucağındaki bebeğiyle acil çıkış sırasından yer isteyen gurbetçi aile babasına değinelim ve eğer burayı okuyorsa kendisini acil çıkış sırasındaki koltukların niye geniş olduğu konusuna bilgilendirelim. Acil çıkış sıraı sen ve ailen rahat edesiniz diye geniş değil. Bu sıradaki koltuklar adı üzerinde acil durumlarda çıkışı kolaylaştırmak adına sağlık problemi olmayan ve çıkışı kolaylaştıracak yolculara verilir. Böyle biline!

*Bahar geliyor da bana mı geliyor diyip çiçek açan ağaç resmiyle bitireyim bu yazıyı da

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Seeen olmasan CinCon!

IR714

Şehir Eskişehir'dir!