Şehir Rehberi#24 Yenikent Asaş ve EGO



Kişisel tarihe not ve mahkemenin aldığı karardan sonra Ankara'da yaşanan taşıma ücretleri eksenli kaos, Ankaragücü'nün Ankaraspor'a dönüşmesi ve Gökçek The Invincible karşısında kullanılabilecek olası kozlara dair yazılmış bir şehir rehberidir. Bu tür çok bilinmeyenli bir denklemle güzel ülkemizin başka bir şehrinde karşı karşıya gelme olasılığınız sıfıra yakındır.

Önce kişisel tarih. Yenikent Asaş ve EGO üzerine bir rehberde yukarıdaki resimdeki Airbus Beluga kargo uçağının ne işi var denilebilir. Kişisel tarihimizin Eskişehirsporla örtüşen bir kısmıdır gecenin bir yarısı aklıma gelen yine. Yenikent Asaş Stadı'ında o dönemde ismi OFTAŞ olması muhtemel takımla yaptığımız maçın devre arasında Akıncı Hava Üssü'ndeki TAI tesislerine parça almak için gelen Beluga'yı son yaklaşmada görmüştüm. Dünya üzerinde sadece 5 tane olan bu garip görünümlü uçak güneş gören maraton tribününde de gereken etkiyi yaratmıştı. Ertesi günün gazetesinde de Beluga'nın Ankara'yı şereflendirmesi yer alıyor, ben de yukarıdaki ayrıntıları o ajans haberinden öğreniyordum. Hiç unutulmayacak bir maç ve hiç umulmadık bir tesadüf Yenikent Asaş Stadı'nın da olumlu hatıralarla mazide yer almasını sağlamıştır çoktan.



Emektar 19 Mayıs Stadı'ndan iki Ankara takımı Gençlerbirliği ve Ankaragücü de kaçtılar ikinci sezonun başlangıcında. Geldikleri yer Yenikent'in bile kırsalında kalan Yenikent Asaş Stadı idi. Tabii ki cefakar taraftarların şehirden Yenikent'e ulaşımını sağlayacak olan Ankaragücü Başkanı Ahmet Gökçek'in emrindeki EGO otobüsleriydi. Gençlerbirliği'nin sayıca az ama öz ve nitelikli taraftarına da bu amme hizmeti sunulacaktı elbet. Gençlerbirliği taraftarı ve yönetimi bu işkenceyi reva görmüyor ve 19 Mayıs'a geri dönüyor, Ankaragücü ise kaba tabirle boyunduruğuna girdiği Ankaraspor'un oyuncular ve başkanı dışındaki bir diğer mirası Yenikent Asaş Stadı'nı sahipleniyordu. Fakat gelin görün ki tam da İdare Mahkemesi'nin Ankara'daki zamları iptal etmesi ve ulaşımdaki taşıma ücretlerini 6 yıl öncesine alındığı haftanın son gününde Yenikent'te Ankaragücü-Gaziantepspor maçı oynanacak. Haftaiçi takip edebildiğim kadarıyla İMG the Invincible ağlamaklı ses tonuyla kanal kanal dolaşıp 75 dakikalık transferi iptal ettiğini, EGO'nun zararının artacağını ve seferleri azaltacağını duyurdu.

Girizgah yeterince çetrefilli. Yapılan zorunlu indirim, EGO'nun ettiği zarar ve 8Mart pazartesi günü başlayacak olan sefer kısıtlamaları gözönüne alındığında Yenikent'e EGO ücretsiz otobüs seferleri kaldırılacak mıdır? Ankara ve EGO Melih&Ahmet Gökçeklerin oyuncağı mıdır? Bu duruma seyirci kalınacak mıdır?

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Seeen olmasan CinCon!

IR714

Şehir Eskişehir'dir!