Şehir Rehberi#22 Anıtkabir



Ankara'da yaşamak Ankaralı olmak duygusu verir insana. Pek çok yerde gösterir bu Ankaralı olma duygusu kendisini. Durup dururken hem de kar yağıyorken usul usul, AŞTİ'den Kızılay'a yürümek fikri düşer aklınıza. Yol üzerinde Anıtkabir'i hiç karlı olarak görmediğiniz ve gezmediğiniz aklınıza gelir. Birden 2. Nizamiye'den atarsınız kendinizi Rasattepe'nin o Ankara'nın manzarasını en güzel gören o güzel anıt mezara. Önce Silah Arkadaşına, sonra O'na en derin şükranlar sunulur. Sonra hayat akışına devam eder. Kar altındadır varoşlar, Kızılay'ın göbeğindeki o kahvehanede çay-gazete eşliğinde açık kanaldan kupa maçı ve sonrasında eve dönüş. Ne zaman kar yağsa aşağıdaki dizeler gelir akla Ankara'yı sevenler ve sevemeyenlere dair.

çok yabancı bir soluk duyulur bazı
bilinmez bir dilin ıslığından
anla ki sıkıldı bizim konsolosluklardaki konuklar
öyle deme
Ankara'yı sevmeyene bir zulümdür
bu kadar insanın neden ankara'yı sevdiğini anlamadan
ankara'da yaşamak

Yorumlar

cemo dedi ki…
Kasımda dönüyorum Ankaraya kısmetse :((( O burun donduran ayazını bile özledim.Varmı Ankara gibisi ya...Kışı ayrı yazı ayrı güzel kırk ikindilerinde ıslanmayı özledim
Korhan Korman dedi ki…
Ankara huzurdur,ankara güvendir. Hiç anlamam şu "deniz olmayan yerde nasıl yaşıyosunuz yeuuu" yavşak cümlesini.Garip olan burada (istanbul) yaşayanların üçte biri denizi haftada 10 dk görüyo.(kalanlar zaten dağda yaşıyor) Pet şişeler yüzen leş gibi kokan bi denize bağlılık adına sokakta her an bi ayı tarafından öldürülme riskin var. Yolda saatler geçirmek var.O Ankara'da bayıldığım kar'dan burada nefret etmek var.
yavuzy dedi ki…
"buz tutardı resmi yalanlar..."

Bu blogdaki popüler yayınlar

Seeen olmasan CinCon!

IR714

Şehir Eskişehir'dir!