10 lira!



Gün gelip de üzerinde Piri Reis haritası olan bu eski 10 lirayı özleyeceğim aklıma gelmezdi. 10 Lira üzerine gece gece aklıma gelen güzellemeleri yapayım da günün kapanışını güzel yapmış olalım.

*Bu 10 Lira muhabbeti az önce bir arkadaşın bir başkasının tezi için kullanacağı kaynağın çevirisi için sayfa başı çeviri ücreti için kullandığı birimdi. Ben tabi piyasayı da bilmediğim için düz hesap 6 Liradan açtım kapıyı ama o 10 Lirada ısrar etti. 10 sayfası 100 lira! 8'e yapacakmışım gibi geliyor. Hem de Matematik!

*O 10 lira ile eğer erken rezervasyon yaparsanız Hızlı Tren ile 1.5 saatte Eskişehir'e gidebilirsiniz.

*Hazır gitmişken bir arkadaşınızı da arayın. Biraver 10 Lira olacaktı. Sokağın sonu İzmir Körfezi'ne değilse de Porsuk Çayı'na çıkacaktır. Daha önce yazmıştım, Porsuk Eskişehirli için her türlü akan veya durağan su birikintisinden daha kıymetlidir.

*10 Lira ile bir esnaf lokantasında çok kral yemek yer, yer kaldıysa üzerine tatlı bile yiyebilirsiniz. Babam gençliğinde ve emekli olduktan sonra bir esnaf lokantasında çalıştığı için kirli ve bir tabak çorbayla bir ekmeğin yendiği, aza kanaat edenin yarına kar ettiği bu tür amme hizmeti gören yerlere karşı en derin saygım var. Ankara'da şöyle harbiden bir esnaf lokantası var mı bilmiyorum ama Eskişehir'in esnaf lokantaları Yıldız civarındadır. Hikmet abi az kanarya ver!

*Heh Barış Abi, Gesi Bağları girdin çok iyi oldu şimdi. Bu güzelleme burada biter...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Seeen olmasan CinCon!

IR714

Şehir Eskişehir'dir!