Dışkapı Postası#15(Konya Baskısı)

Başlıkta Konya Baskısı yazdığına bakmayın. Kürkçü dükkanı Ankara'mısa geleli 5 gün oldu ama ben Konya izlenimlerimi de ekleyeceğim bu baskı için epey bir süredir bekliyorum. Perde!



-Konya yolculuğu geçen seneki Yükselme Maçları dönüşü kullandığım Konset ile başladı. Güzel hatıralara ortak olan markalar veya yerler insanın belleğinde iyi bir hatıra bırakır. Cebeci İnönü'nün oradan geçerken banliyö treniyle Mayıs 2006'ya dönerim. Şuradaki yazının sonunda geçen final maçına. Ne gündü lan!

-Konya'nın tramvayları harbiden komik. Troleybüsü filmlerde görmüşlüğüm var ona benzettim biraz. Körüğün ortasında geçilen yerde ahşap döşemeleriyle çok eskiye götürdü beni.

-Ocakta altında su olmadan kaynayan ve yanma safhasına geçen çaydanlığın kokusunu özlemişim. Bana lisede öğleden sonra eve gelip de çaydanlığı ocakta unutup yaktığım ve annemden çok pis azar işittiğim günleri hatırlattığı için Earl ve Randy'ye teşekkür etmeyi bir borç bilirim.

-Saba Tümer'in seslendirdiği Megane reklamı iğrenç. Saba Tümer'e karşı sebebini bilmediğim bir antipatim var. Gülüşünden olabilir.

-Çok güzel isimleri olan ilçeler var şu koca diyarda. Isparta'dan Gelendost ve Yozgat'tan Çiçekdağı! Daha da öğrendikçe yazacağım bunları. Hatta Gelendost'un hikayesini bundan sonra okuyacağım kitabı not düşerken yazacağım.



-O günden bu yana pek olumsuz bir düşünce kalmadı ama Konyaspor bize göstermiş olduğu düşmanperver tavırla Süper Lig'e yakışmadığını açıkça belli etti. Önce kendi seyircisinin 50 kuruş ve 1 Lira'ya girdiği tribüne bize misafir geldik diye 30TL'den bilet sattılar, sonra maç düdüğünden sonra bile üstteki resimde görülen kolonlardan bize salak marşlarını dinlettiler. Cevabımız kısa ve netti Bankasya Birinci Lig, Birinci Lig Bankasya. Hazır ismi de Bankasya, Konya'ya ve Konyaspor'a Bankasya yaraşır!

-5 dakikada Beşiktaş! Her ikisi de yaşadıkları sorunlar ve aldıkları yüklü cezalarla gündeme gelen iki isim Engin Baytar ve Batuhan Karadeniz'in 5 dakika içinde attığı iki golle maçı çevirmesini becerebildi Eskişehirspor.

-Bu sezon 3 puan alabildiğimiz üç deplasman olan ASY, Bursa ve Konya deplasmanlarında babamın tribünde yer alıyor olması da kayda değer.

-Annesi yatıya kalmaya gelince kahramanlığa çıkmayan ve eşofmanla kapıya gelen ezeli düşmanından için "Sessiz olursam zili çalıp gider" diye düşünen tırt kahraman Köpek Adam. Yavuz Öztürk yazdı, çizdi :)

-Emrah Ablak'ın geçtiğimiz iki hafta yayınlanan yol maceralarını çok sevmiştim. Tekrar Sarı Ceketliler'e döndü galiba. Yazısıyla çizgisinin eşit olmasını isterdim.

-Geçen televizyonda Banvit'ten bir amca dili sürçünce Arap yarımadası için Arap yarımküresi dedi! Otur soluklan bi yiğenim, beyaz eti fazla kaçırmışın sen :)

-Şurada B aldığımı söylediğim KPDS kredi notumu B'den 95'le A'ya yükselttim tekrar. Bu yüzden sınava girdiğim Gazi Hukuk Fakültesi'nin de mazimde artık hoş bir aksisedası var.

-Geçen sabah işten geliyorum, otobüsten iner inmez okuldan gelen zil sesinin Gülpembe olması, o güzel klibi hatırlamam ve neler neler. Sabah sabah göz pınarlarını isyana sevkettin ya eh Barış abi aşkolsun!

-Bitimi de pazar Ankara'ya gelecek Volkan Konak'tan yapalım. Bir türküye girerken söylüyordu sanırsam

Türküler, türkülerimiz
Türküsüz kurumuş dere gibiyiz
Merhemi yok yara gibiyiz
Türküler aldatmaz sizi
Hangi dilde olursa olsun.

Yorumlar

Adsız dedi ki…
tebrikler ama toefl skoru bekliyoruz... :)
ziggytheking dedi ki…
TOEFL için kasmaya gerek yok abi. Devlet ne güzel seçmeli sorulardan ölçüp veriyor İngilizce seviyemizi :P

Bu blogdaki popüler yayınlar

Seeen olmasan CinCon!

IR714

Şehir Eskişehir'dir!