Modern Ramazanlar....



Resmi her zaman yaptığım gibi Gugıl'da ararken ilk sayfada buldum. Yoksa resimdeki metnin desteklediği mesajlarla işim olmaz, bilakis Ali topu Veli'yle birlikte Agop'a da atmalı diye düşünürüm. Bilirim ki bu ülkede güvercinlere dokunmazlar.

Resimdeki mesajdan ziyade gelen her Ramazan ayıyla birlikte televizyonlarımızda boy gösteren reklamlarla ilgili sıkıntım. Her ne kadar hepimiz kolanın Ramazan'la alakasını kuramasak da ve bundan elde edilen ranta karşı dursak da reklamcılar bu sene de boş durmamışlar ve yine benim göz pınarlarımı hareketlendiren bir reklam çekmişler güzide markamız Kola Turka için. Gerek kola gerekse Kola Turka benim nötr yaklaştığım şeylerdir. Her ne kadar Eti/Ülker olaylarında şehir milliyetçisi kesilsem de kola öyle aman aman aradığım birşey olmadığı için genelde olumlu gözle bakarım reklamlarına. Zaten reklam dediğin şey de en basitinden akılda kalıcı olmalı. Geçtiğimiz senelerde bu göz pınarlarımız hareketlindirme ve duygusallığı aşırı yönde kullandığı için eleştiri alma sırası Kent şekerlerindeydi. Bi heves hepimiz o yaşlı çiftin evinin kapısının çalınmasını beklemiş, sora gizlice orda burda akan gözyaşlarımız silmiştik.

Olsaydı keşke ülke çapında ünlü bi pide markamız her Ramazan boy gösterdeydi reklamları televizyonarlda, panolarda. bunun yokluğunda meydan kola üreticilerine kaldı. Onlar değil mi ki aman yaz geldi, aman euro2008 geldi, aman biz ışıkları söndürüp açtık milli takım gördü diye bizleri ekran başına çivileten ve en kalbi!!!(RTE alıntısı bile yaptım) duygularımızı harekete geçiren yanardönerler....

Yorumlar

woundheir dedi ki…
neden sildin ki son yazını woundheir yerine inflack yazıverseydin :)
ziggytheking dedi ki…
galiba gerek kalmadı :P

Bu blogdaki popüler yayınlar

Seeen olmasan CinCon!

IR714

Şehir Rehberi#21 Eskişehir'de bir öğrenci olarak İstanbul takımı tutmak