Van minıt!



Engin Bayrı'nın Sakarya Gazetesi'ndeki köşesinde dile getirdiği üzere İçişleri Bakanı -ki resmini koymaya ve ismini anmaya tenezzül etmiyorum- olan zat-ı muhterem şöyle buyurmuşlar.

"Vali Bey'e dedim ki, Eskişehir layık olduğu seviyeye hiç gelemedi. Caddelerden geçerken bunu görüyorsunuz. Küçücük şehirlerimiz öyle hizmet gördü, şehircilik, yeşil alanlar, caddeler, mahalleler gelişti ama Eskişehir adeta durduğu yerde duruyor. Belediyecilik açısından gelişemeyen Eskişehir, esas alt kademe belediyelerinin merkez ilçe olmasıyla büyükşehir oldu."

Eskişehir'in olumlu yönde geçirmiş olduğu değişimi sindiremeyen ve bakan sıfatıyla yapmış olduğu resmi bir gezide yerel seçim için alelade propaganda yapan bu gibi şahısların göremeyeceği gelişimi Eskişehirli çok iyi görmüştü geçen seçimde. Bakan hazretlerinin kendisi de gayet iyi biliyor ki Eskişehir Konya veya Kayseri değildir, olamaz! İki üniversitesi ve öğrencileri, gelişmiş sanayisi, kültürel seviyesi, Eskişehirsporu ve Yılmaz Büyükerşen'i ile Eskişehir İç Anadolu'nun en gelişmiş kentidir! Şehirleri büyükşehir yapan merkez ilçeler ve büyük parklar değil o şehirde yaşayan halkın gelişmişliği ve yaşam seviyesidir. Ankara, Kayseri, Sivas ve Konya'da belediyelerin tiyatrosu ve kendi sahneleri yoktur. Onlar sanata ve heykellere tüküren anlayışın temsilcisidir. Tanıdık mı geldi?

Yorumlar

dchetin dedi ki…
gerçek anlamda bir silkinme Eskişehir gibi şehirlerden çıkacak. Particiliğe teslim olmamış bölgelerden yani...
ziggytheking dedi ki…
bu sefer Unakıtan tarafından bindirilmiş kıtaları olacak. Hele ki ulaştırma bakanının beleş olarak düşündüğü hızlı tren seferleri seçimden önce başlayabilirse değmeyin keyiflerine :)
dchetin dedi ki…
ben almanya'dayken diye başlayan cümleler kurmak istemiyorum ama bazen mecbur kalıyorum.

bu adamlar da adamız diye demokrasi yıldızları diye geziyorlar ya ona yanıyorum.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Seeen olmasan CinCon!

IR714

Şehir Eskişehir'dir!