Tanıl Bora'dan EsEs Analizi#3



Yönetimin otobüslerini kestiği Beşiktaş taraftarlarının deplasmana kendi imkânlarıyla gelmesi, kıymetli. Treni de kullanmaları, hoş. Unutmayın: Trenle kitlesel deplasman seyahatinin öncüsü Eses taraftarıdır. Onlar şimdi koreografiye sardırmış.


Tanıl Bora her salı futbol dünyamıza çok başka bir açıdan bakan ve severek takip ettiğim bir yazar. Salı gününün bir diğer vazgeçilmezi de Erkan Goloğlu'dur. Belki her ikisini de Ankara'dan oldukları için bir başka seviyorumdur kim bilir. Yazar kelimesini öyle eski topçu artıklarına kullanmaktan vazgeçsek ne güzel olurdu. Köşelerini ertesi gün gastelerinde okuyanların veya telefonla yazı yazdıranların gastelerinin onbinlerce satması ne kadar acıdır. Topçu artıklarını ve onların lafu güzaflarını bir kenara bırakırsak Tanıl Bora bu haftaki köşesinde de Eskişehirspor taraftarına methiyeyi düzmeden geçememiş. Bazılarına yeni düştükleri yolları göstermiş. Siz düne kadar yönetiminizin tahsis ettiği otobüslerle deplasmana giderken EsEs taraftarı deplasmana trenle giderdi demiş. Az mı demiş?! Sonrasında da koreoya sardırdığımızı söylemiş. Sardırmak cuk oturan bir deyim olmuş. Başkaları atkının görsel malzeme olduğunu savunadursun, biz de KoreoEsEs'teki renkdaşlarımızın 13 günlük emeğinin hakettiği değeri almamasına yanalım. Onlarda o azim, bizde bu sevgi oldukça sırtımız yere gelmeyecektir.

Yukardaki resim de trenle deplasmana giden taraftarımızın 70'li yıllardan esintisidir. FB yazısının yanındaki kovaya dikiz!

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Seeen olmasan CinCon!

IR714

Şehir Rehberi#21 Eskişehir'de bir öğrenci olarak İstanbul takımı tutmak