Yok artık Dwyane Wade#3


NTV'nin haberine göre İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah olayla ilgili yaptığı açıklamada, vatandaşların bu tür olaylarda kendilerini polis olarak tanıtanlara kimlik sormasını istedi. Cerrah, son olayda kendilerine başvurunun geç yapıldığını söyledi: “‘Her üzerinde polis yeleği, her arabasında mavi ışık olan polis değildir. Bunlara dikkat etmek gerek. Polislerimizin kimlik kartları vardır. Sivil olarak ya da polis yeleği giyen, ‘ben polisim’ diyen kişilerden vatandaşlarımızın kimliklerini sormaları gerekiyor. Kalabalık bir eğlence merkezinde bir bayan, polis yeleği giyen 2 kişi tarafından kaçırılıyor. Kimse bunlara ‘sen kimsin’, ‘kimliğini görebilir miyim’, ‘nereye götürüyorsunuz’ diye sormuyor. Ardından orada bulunan kimse ’155 Polis İmdat’ı arayarak ‘böyle bir olay oldu. Polisleriniz bunu yaptı’ demiyor. Şikayette bulunmuyor. Şikayette bulunmak gerek. Bunları yapan polis dahi olsa biz peşine düşeriz. Adli, idari işlem yaparız. Vatandaşlarımızdan istirham ediyorum. Bize haber versinler. Her ‘polisim’ diyen sivil kişiye, polis yeleği giyen kişiye inanmasınlar. Kimliğini sorsunlar. Yine emin olamıyorlarsa 155’e ihbarda bulunsunlar”

"Vay anayın babayın kemiğine!" diyerek gecenin saat 3'ünde, İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'dan incilerle afalladığımız durumlara verdiğimiz Murat Murathanoğlu tepkisi "Yok artık Dwyane Wade" serimize devam ediyoruz. Nuri Bilge Ceylan'ın tanımlamasıyla "yalnız ve güzel ülkemden" garip manzaralar. Alttaki resimdeki polisler için de adli veya idari herhangi bir işlen yapıldı mı acaba?

Yorumlar

Berşan Kayıkcı dedi ki…
adam seni saçlarından sürükleyip arabasına götürüyor, üzerine de tecavüz ... bu esnada kim neyin kimliği sorulacak merak ediyorum?

sanırsın ki bunca kişi "üniformalı fantezim var, polisiyim dedi ilişkiye girdik ama değilmiş.." diye şikayetçi oluyor sayın cerrah..
stickman dedi ki…
bu olayın görüntülerini tvde izleyip etkilenen 5 kişide aynı şeyi denemiş. yakalanmışlar.

polis kimlik kartınıda yayınlamışlar sitelerinde. tasarıma bittim :)
ziggytheking dedi ki…
@berşan,

ben sadece kaçırılma kısmını biliyordum. saçtan sürükleme kısmını yeni gördüm. fred çakmaktaş gibi ayaklarını sürüyerek kullandıkları arabaları da var mı acaba?

@stickman,

önce akide şekerlerini görelim :)
kart tasarımlarını fazla yayma ortalığa. onunla otobüse, dolmuşa beleş binecem.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Seeen olmasan CinCon!

IR714

Şehir Eskişehir'dir!