Erken kalkın çocuklar....

Deminden beri ağzımda Barış abinin Bugün Bayram şarkısı. Ve demin çekilen klibi de izledim de Barış Manço'nun hepimizin çocukluğunda ayrı bir yeri var. Hele sohbet ettiği bir kızın saçlarını okşaması herşeyi anlatıyor. 10 10 10 puan diye çocukları yerlerine gönderdiği Adam Olacak Çocuk programı hala zihnimizin bir köşesinde. Şimdi o çocuklar da büyüdü ve her biri bir başka kutluyor bayramları. Aslında bu "Nirde o eski bayramlar?" muhabbeti daha çok yaşı kemale ermiş insanlarda vardır ama bugün havanın ve evde dört duvar arasında yalnız olmanın da getirdiği bi hüzün bulutu çökmüş durumda. Üniversiteyi bile bitirmiş biri olarak(sanki çok bişeymiş gibi) yalnız bayramlar geçirmiştim daha önce ama insan kendi seçimi bile olsa yalnız bayram geçirecek olmayı bile içine bir şekilde sindiremiyor. Aslında bu hüznün birazı da Ramazan'ın gidecek olmasıyla alakalı. Her güzel şeyin sonu her zaman için hüzün vermiştir. Dün sırf tiplerine gıcık olduğum o TRT'deki sahur yapan amcalar bile ayrılık havasına girince bi garip oldum, son bi bardak suyu bile zor içtim. Bir şiirde geçiyordu, biraz arabesk olacak ama napiyim "Hüzün bize yakışıyor sanki"

Ama bu Kıprıslılar ve Kıprıs'a gidenler bayram, seyran dinlemeden en mülayim insanın bile sinirini hoplatabilirler. Sabah 11de gitmişsiniz, gününüz güzel başlamış. 100.000. kez "Bugün kimseyle tartışmak yok" diye içinizden geçirmişsiniz. Daaaank. Daha dakika 1 hüyyyooop Ziggy ofsayt. Yaşlı amca ailesiyle birlikte atakta. Ben illa uçağın ön tarafından yer isterim. Vay biz önce geldik, vay bizim yerimizi nasıl arka taraftan verirsin? Sanarsınız bu Cem Yılmaz'ın olayı hesabı uçağın arka tarafında oturanları Akdeniz'i görür görmez paraşütle sallıyorlar. Hayır olayı 1974 Barış Harekatı ile karıştıran bazıları var deseniz her gün de Kıprıs ele geçirilmez ki. Bi gün o sinirle kalkıp "La orsbçccğu, bu uçağın arka tarafı Hanya'ya mı gidiyo? Oturun oturduğunuz yere" diyecem o olacak. Oh be geçti biraz sinirim :)

Çok garip hiç beğenmediğim bi post oldu ama, farkettim ki çok az yazıp çok şeyi atlıyorum. Bu yüzden geçmişime not düşmek için yazma sıklığımı arttırmam ve gün içinde bişeyleri yazarak not almam gerekiyo. Ve ayrıca bu gönderiye koyacak resim bulamadım. Gençlerbirliği hezimeti sonrası Ankara Garı'nda ayaklarımıza dolanan istasyon kedisi kapanışı yapsın...

Yorumlar

ix dedi ki…
O şarkı için bir postum vardı sevgili ziggy... Bilmem dikkat etmiş miydin postta bahsedilene daha önce?

http://mfg-ix.blogspot.com/2008/07/bugn-bayram.html

İyi bayramlar Blog kardeşim.
Adsız dedi ki…
ben de aynısını diycektim. şey neyse..

evet ziggy ya daha uzun, daha süper oluyor. ve ben de bu ara zorlanıyorum resim bulmakta ya. kthy uçağı gordum gecen esenbogadan gecerken o siz miydiniz acep onu merak ettim simdi :) iyi davran yolculra ha! kulakları acıyordur onların!

kedi şirinimiş :)

iyi gece.. iyi bayram.
woundheir dedi ki…
havaalanları hep cazip gelmiştir ve hatta aklımın bi köşesinde mezun olunca thy'ye başvurmak vardır ama soğutuyosun ziggy o kadar mı kötü ya? :/

ayrıca bayramı seyranı pek sallamayan adam bile bayramı yalnız geçirsin çöldeki kutup ayısına döner kendini yalnız hisseder ama bolçi her şeyi çözer =)
ziggytheking dedi ki…
-şarkıyı tekrar dinleyince ve o postı okuyunca dank etti kafama. meğer hiç de bayram şarkısı değilmiş o.

-kthy demeyin tepem atıyor! :)

-24saat çalışan ve işçi seferlerinin daha fazla olduğu ankara gibi bir yer için havalimanında çalışmak hiç de kolay değil. ben hala gece uykusu uyuyamaddığım günlerime yanıyorum. gece uykusu diye bi terim bile uydurdum. çünkü sabah işten gelip 12 saat yatsanız bile baş ağrısıyla ve yorgun uyanmak ilerki yıllardan çalıntı hep.

-neyse ki bugün eski şehrime eskişehirime gidiyorum :):)

pun bile yaptım ;)
woundheir dedi ki…
pun :) ders dışında duyunca güzel geldi kulağıma :)
ix dedi ki…
Pun deyince aklıma Sun gelir. Nazan Hoca işte.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Seeen olmasan CinCon!

IR714

Şehir Eskişehir'dir!