Tanıl Bora'dan EsEs Analizi#2


Forma reklamlarının ekonomi-politiği... Dört Büyüklerin göğsünde Avea ilanı var; kalan takımların onundaysa, lige adını veren diğer telefoncu, Turkcell. Sadece dört takım, kendine mahsus forma reklamı taşıyor. İstanbul Belediyesi, Kalpen. Diğer üçü, mahalli sermaye damgalı: Kocaelispor: Tüpraş, Eses: Eti (iyi iş; hem AKP desteği hem ‘laik bisküvi’), Antalyaspor: Mardan (tabii ki turizm sermayesi)

Herkes bize Akepe desteği dedi gereken cevabı her zeminde verdik de bunu Tanıl Bora'dan beklemezdim doğrusu.

Yorumlar

Robaggio dedi ki…
semihcim konuyla ilgili bir post yazmıştım milattan önce hatırlarsın..
bence biraz bel altına çalışmış yani bu cümlenin öznesi eses değil akepe gibi geliyor bana yoksa şehrinin takımına sahip çıkıp reklam veren o şehirle özdeşleşmiş bir marka ancak alkışlanır..
telefoncu reklamı olmayan takım sürüden ayrı takımdır bu kadar basit..
bir de bir hata var yazısında, bejekenin göğsünde kolaturka var diye bilirim..
ziggytheking dedi ki…
abi senin yazdığın harbiden kapsamlı bir şeydi.

dediğin doğru bejekede kola turka var. işin garibi o zaman da belirtmiştik sürüden ayrılanlar sadece bankasya'dan bu yıl çıkanlar.

yine de insan EsEs ve akepe ikilisini aynı cümle içinde duymak istemiyor. bu ancak bizden yana yarası olan takımlar için geçerlidir. yoksa tanıl bora'nın gençlerbirliği'ne 3-1 yenilmiştik. ha diyosa ki tribüün olarak EsEs üstündü ona bişey diyemem :)
Roy Keane dedi ki…
Pansu reklamıyla iki sene podyumda boy göstermiştik.Şimdilerde de Kayserigaz. Formamızı da kendimiz üretiyoruz. Tanıl Bora biraz da geçmişe baksaymış keşke.

akepe belası size de bize de çok iş açtı. eskiden kızardım es ese ama işin aslını öğrendikçe daha çok seviyorum Es Es'i.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Seeen olmasan CinCon!

IR714

Şehir Eskişehir'dir!