Eskişehirsporluyum var mı diyeceğin!


Sadık taraftarın sahadaki takımı yenik duruma düşünce hemen tribünlerde dalgalanmaya başlayan bir tezahürattır bu. Tribün eşrafının çektiği cefanın ve karşılıksız iki renge ve bir formaya bağlanmanın dile gelmesidir adeta.

Peki benim aklıma nerden geldi? Az önce kandıralı'nın günlüğünde yaşadıkları onca şeye rağmen hemen aklının ucuna düştüğünü hissettiğim yazıdan sonra. Kötü günde karşınıza geçip "N'oldu sizin EsES/Kocaeli/Bursa/Ankaragücü/Sivas/Kayseri?" diyen çok olur. Çünkü FeBe 62 dakika 10 kişi oynayan Eskişehirspor'u yenemediğinde, Gassaray elle kolla gol atıp sonra da Ümit Karan'ın attığı ofsayt çakması golle futbol dersi aldığında ardından ağlayan bir yığın paralı İstanbul medyası uşağı kapıda hazır beklemektedir? İki haftadır olağanüstü performans gösteren Serdar Özbayraktar değil de Guiza gibi golcü görünümlü çamaşır makinesiyse hala bahsedilen eğer siz de onlara "N'olcak bu Fener'n hali?" gibisinden cevap verir, "İddaa Fener'e Londra'da 2 handikap veriyomuş hacı ne ayak?" dersiniz. Ondan sonra morfin babında "FeBe'nin büyüklüğü kupa büyüklüğü değil" diye yazılar, köşecikler döşenir İstanbul medyası. Sonra Bizans deyince de vay efendim bu ne düşmanlıkmış. Sağır sultanın bile duyduğu kayırmalar, üç büyüklere getirilen vergi borcu afları, her türlü düzenbazlıktan üçkağıtçılıktan sonra güya kendi akıllarınca bize laf geçirecekler ya yeni yetme Ntvspor.net yazarları Ronaldinho değilse de Roberto Carlos gelmiş Eskişehir'e! Ulan senin Carlos dediğin adamın sene başından beri bir gram top oynamadığını yazmaya/söylemeye maçan tutmuyor da bize mi laf yetiştiriyorsun? Entel resmine bayıldığım! Bize Serdar Özbayraktar yeter. Ah o maç 11'e 11 bitecekti de sen o zaman görecektin Serdar'ın sağ kanatta Carlos'la kedinin fareyle, oynadığı gibi oynadığını!

Sayemizde "İstanbul, İstanbul" diye bile bağırmışlar. Yüz yıllık ezeli düşmanların Eskişehir gibi harbici deplasmanda nasıl da iki haftada kan kardeş olduklarının kanıtıdır o İstanbul diye bağıran numunelik Fener tribünü. Ne gördün sana ne verdi İstanbul da daha hala bağırıyorusunuz? "Çingeneye çükün eğri demişler, İstanbul diye bağırmış" Haftaya da Kadıköy'de birbirlerini doğrarlar. O sizin İstanbul diye bağırdığınız ve belli ki büyüklüğünü hazmedemediğiniz Eskişehirspor tribünleri ve taraftarları bu ülkeye tribün kültürünü getirmiştir. Sizin o büyüklüğü görmeye yaşınız yetmedi ama 40 yaş üstüne Kırmızı Şimşekler diyin bir hele de duyun siz neler anlatıyolar. İçini boşalttığınız o amigo olayının babası Amigo Orhan'ı bir dinleyin hele. O zaman görürüm ben sizin büyüklüğünüzü! Bakmayın siz kafkaflı sözlük yazarlarının ve İstanbul medyasının yazdıkları bizi küçültmez ancak yüceltir! Kuyruk acınız ne kadar büyükse bağıra bağıra bitiremediniz? Deplasman görünce İstanbul diye bağırmaya başladınız. Emirates Stadı'nda bir Kuddusi Müftüoğlu olmayacak? O zaman görürüm ben sizi. Başlarsınız teranelere rahmetli İslam Çupi'nin "Fenerbahçe büyüklüğü....." makamından. Her sene Türkiye Kupası'nda hezimet "Fenerbahçe'nin büyüklüğü....", Eskişehir'de güç bela kurtarılan bir beraberlik "Fenerbahçe'nin büyüklüğü".... Bir sözü ne kadar çok kullanırsanız içerdiği anlamı o kadar çok boşaltırsınız. Artık o meşhur lafın büyüklüğü anca Acun'un kutularındaki büyüklük kadar kalmıştır. Anca açılıp babayı aldıktan sonra hissedeceksiniz!

Eskişehirlilik ve Eskişehirsporluluk üzerine yazacaktım ama nerelere saptım.

Yorumlar

Adsız dedi ki…
futboluna karışmaya cüretim yetmez ama yazının üslup yönü, cümlelerdeki alacalı tavır pek fevkaladedir, pek harikuladedir. beni benden aldı bu yazı, zevkle okudum 2 kere üst üste.
Dobrowski dedi ki…
telif hakkı isterim :p

bu düzen böyle gidecek gibi gözüküyor. istanbul bile bıkmış artık. en azından bazıları. hakemlerin bu kadar ruhsuz ve yalama olmasından mesela.

umarım rıza'yı değiştirmezsiniz bi kaç sene kalır. teknik direktör furyası var şu sıralar.
ziggytheking dedi ki…
benim de kızdığım ver her gördüğüm yerde geçirdiğim bu teknik direktör furyasına bakıp anadolu'dan bi bok olmaz diye sallayan adamlar. yazıda da geçiyo çingeneye çükün doğru mu demişler, anadolu'dan şampiyon çıkmaz demiş. bi git allasen!

Bu blogdaki popüler yayınlar

Seeen olmasan CinCon!

IR714

Şehir Eskişehir'dir!